Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Κινητοποίησεις στο Υπ.Πολιτισμού

Δημοσιοποιούμε την ανακοίνωση της ΓΣ του Συλλόγου στο Υπ.Πολιτισμού, ως παράδειγμα για το τι σημαίνει οργανωμένος και συνεχής αγώνας με πρόγραμμα, στόχο και ...ελπίδα επιτυχίας. Και στα δικά μας!


ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ.
ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 25, 101.86, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210-38.32.080, FAX: 210-38.32.656
 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
 (Αθήνα, 1/11/2012)
 
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ εκτιμά ότι δεν υπάρχουν πραγματικά περιθώρια μεμονωμένων συνδικαλιστικών διεκδικήσεων. Σήμερα δίνουμε ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ για:
* Να μην ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο – Να μην περάσουν τα μέτρα και ο προϋπολογισμός
* Να ανατραπεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ
* Να καταγγείλουμε – ακυρώσουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που τα συνοδεύουν
* Να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και να εθνικοποιηθεί – κοινωνικοποιηθεί το τραπεζικό σύστημα
* Να γίνει δίκαιη αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων και των φτωχών.
* Να υπερασπίσουμε τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της εκπαίδευσης, της υγείας και πρόνοιας, των φυσικών πόρων, να διαφυλάξουμε τον κοινωνικό πλούτο από τη λεηλασία – ιδιωτικοποίηση του.
Μοναδικό όπλο των εργαζομένων είναι ο παρατεταμένος γενικός απεργιακός αγώνας διαρκείας για ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα μέτρα.
 
Στο πλαίσιο αυτό η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ αποφάσισε:
Παρασκευή 2/11: Γενική καμπάνια στους χώρους δουλειάς με την απόφαση της συνέλευσης.
Δευτέρα 5/11: Στάση εργασίας από τις 12 μεσημέρι ως τη λήξη της βάρδιας, συγκέντρωση στη Μπουμπουλίνας με μικροφωνική εγκατάσταση. Καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία του πολιτισμού να συμμετέχουν.
48ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/11, ως εξής:
¬   Τρίτη 6/11: συμμετοχή στην Γενική Απεργία. Απεργιακή συγκέντρωση στις 11 πμ στο Μουσείο.
¬   Τετάρτη 7/11: συμμετοχή στην Γενική Απεργία. Συμμετοχή στη μεγάλη πανεργατική συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση των μέτρων στις 5 μμ στο Σύνταγμα (Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου)
¬   Πέμπτη 8/11: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Ακρόπολη στις 10.00 πμ
¬   Παρασκευή 9/11: Νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ στις 9.00 πμ (με 24ωρη απεργία)
¬   Ο Ενιαίος Σύλλογος στηρίζει τις δράσεις τοπικών επιτροπών αγώνα σε χώρους δουλειάς, καλεί τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία του ΥΠΠΟ και όλου του δημόσιου τομέα σε συντονισμό των δράσεων και του αγώνα μας. Συμμετέχουμε στον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συντονίζουμε τις δράσεις μας.
¬   Καλούμε την ΠΟΕΥΠΠΟ και την ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν τις αποφάσεις μας και να καλέσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
¬   Για το Σαββατοκύριακο 10-11/11 καλούμε το ΔΣ της ΠΕΥΦΑ να αποφασίσει για τη συνέχιση και εντός του Σαββατοκύριακου της απεργιακής κινητοποίησης.
¬   Με δεδομένο ότι την Κυριακή θα έρθει προς ψήφιση ο προϋπολογισμός συμμετέχουμε και τροποποιούμε ανάλογα αν απαιτηθεί τις απεργιακές ή άλλες κινητοποιήσεις μας συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις που θα γίνουν από άλλα συνδικάτα, ομοσπονδίες ή την ΑΔΕΔΥ/ΓΣΕΕ.
Εκλέχθηκε 15μελής ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ στην οποία συμμετέχουν εργαζόμενοι με έμφαση στις περιφερειακές υπηρεσίες προκειμένου μαζί με το Δ.Σ. να οργανώσει τις κινητοποιήσεις και να συμβάλλει στην επιτυχία τους. Η Απεργιακή Επιτροπή καταθέτει απολογισμό στην επόμενη Γ.Σ. οπότε και απαλλάσσεται των καθηκόντων της.
Συμμετέχουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που θα καλέσουν Ομοσπονδίες και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: