Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Ανοικτής Συνέλευσης για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων



ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου μας, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, από 8:00 πμ έως 17:00 μμ, Πειραιώς 40.


Ο κεντρικός ρόλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου στη λειτουργία του υπουργείου και τον εργασιακό μας βίο είναι γνωστός σε όλους μας. Σήμερα όμως και ύστερα από τη ψήφιση του ν.4093/2012, ο ρόλος αυτός καθίσταται ακόμα πιο σημαντικός για τη διαφύλαξη των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας. Σε μια εποχή που τα εργασιακά δικαιώματα δέχονται επίθεση και περιορίζονται ολοένα και περισσότερο, πρέπει να παραμένουμε σε εγρήγορση ενάντια σε κάθε μεθόδευση για απολύσεις και μετακινήσεις που υποβιβάζουν κι άλλο το επίπεδο ζωής μας.


Η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων αποτελεί μια συλλογικότητα ανοικτή, μέσα από την οποία μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι ενεργά για να έχουμε λόγο δικό μας. Θέλουμε να κάνουμε την αρχή για τη δημιουργία ενός πραγματικά δημοκρατικού κυττάρου στον χώρο εργασίας μας, που διεκδικεί την επαγγελματική διοίκηση μέσα από το σεβασμό των διαδικασιών και τη διαφάνεια. Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος να αποκατασταθεί ο σεβασμός των πολιτών προς τη δημόσια διοίκηση, αλλά και η διοίκηση να μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα και να υπηρετεί τον πολίτη πέρα από κόμματα, ομάδες πίεσης ή επιχειρήσεις.


Είμαστε υπάλληλοι του υπουργείου, ανοικτοί σε νέες ιδέες και προτάσεις των συναδέλφων μας, που απαιτούμε, αφενός σεβασμό και αναγνώριση για την δουλειά τους και αφετέρου την ανεξαρτησία και τον επαγγελματικό χαρακτήρα της διοίκησης. Συμμετέχουμε στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και σας καλούμε να μας ενισχύσετε για να υπερασπιστούμε αυτές τις αρχές, για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας, με διαφάνεια και λογοδοσία, χωρίς διακρίσεις, με μόνο γνώμονα τη νομιμότητα, την ισονομία και την αξιοκρατία, γνωρίζοντας βεβαίως τον αρνητικό αριθμητικό συσχετισμό των ορισμένων έναντι των αιρετών εκπροσώπων στο Υ.Σ.


Στις εκλογές της 8ης Δεκεμβρίου ζητάμε να ενισχύσετε τη φωνή μας στο ΥΣ. Μπορούμε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι θέλουμε μια δημόσια διοίκηση αξιοπρεπή, λειτουργική και σύγχρονη.

              ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

autonomiprotoboulia.blogspot.gr - asy-yeka.blogspot.com


Για κοινωνική δικαιοσύνη – αλληλεγγύη – συλλογική δράση





Οι υποψηφίοι


Δήμητρα Νίκου 2131516407
Θεοδώρα Σταθοπούλου 2131516540
Ελισάβετ Σιδέρη 2131516410
Νίκος Μποσινάκος 2131516278

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο τμήμα μου (βόρεια) δεν μας δόθηκε το ψηφοδέλτιο σας...
Τυχαίο?

Unknown είπε...

Συνάδελφε αυτό είναι πολύ σοβαρό. Αν θες κάνε τη καταγγελία πιο συγκεκριμένη στα τηλ. ή e-mail που θα βρεις στην ενότητα του blog "Επικοινωνία"

Ανώνυμος είπε...

Θα το διασταυρώσω και θα σας ενημερώσω.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε, μπορείς να μας ενημερώσεις σχετικά με το ποιό είναι το Τμήμα στο οποίο δεν ήρθαν τα ψηφοδέλτια της ΑΣΥ (ή, έστω, σε ποιόν νομό είναι το Τμήμα αυτό); Θα ήθελα να μας ενημερώσεις, αν είναι δυνατό και σήμερα, για να ενημερώσουμε αύριο τη Διεύθυνση Διοικητικού που στέλνει τους φακέλους με τα ψηφοδέλτια.
Λίζα Σιδέρη

Ανώνυμος είπε...

Tι να πω μάλλον έκανα λάθος. οι συνάδελφοι το πήραν κανονικά, ίσως εγώ δεν το θυμάμαι. εχω πετάξει όμως τα ψηφοδέλτια. λυπάμαι για την αναστάτωση.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε από τη Βόρεια Ελλάδα, μάλλον έκανες λάθος. Μου έκανε και εμένα εντύπωση να έχει γίνει λαθος από τη Διεύθυνση Διοικητικού. Και οι υπάλληλοι και η Διευθύντρια είναι εξαιρετικοί, τους γνωρίζω καλά γιατί ήμουν 3 χρόνια σε Τμήμα της Διεύθυνσης. Δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν υπήρξε καμία αναστάτωση. Καλό βράδυ!
Λίζα Σιδέρη