Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΣΙΦΛΙΚΙ

ΠΑΜΕ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ   - «ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ», ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ



Για άλλη μια φορά επιχειρούνται εκκαθαρίσεις εξπρές σε υπηρεσίες του  Υπουργείου Εργασίας. Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία μάλιστα, το «ξήλωμα» στελεχών των Υπηρεσιών των Διαχειριστικών Αρχών συμπίπτει με την κυκλοφορία δημοσιευμάτων στον τύπο περί «αμαρτωλών ΚΕΚ», αφήνοντας αιωρούμενες υπόνοιες εναντίον συναδέλφων.  Να θυμηθούμε ότι πριν δύο χρόνια ακριβώς με τις ίδιες  συνοπτικές διαδικασίες απομακρύνθηκαν υπάλληλοι από τις εν λόγω υπηρεσίες στο όνομα, τι άλλο, υπηρεσιακών αναγκών, για να αντικατασταθούν από άλλους υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας και του υποστελεχωμένου ΣΕΠΕ.  

Το επιμίσθιο κάποτε και η μοριοδότηση που ακόμα λαμβάνουν  οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις υπηρεσίες αυτές, προσφέρουν στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες και στους συνδικαλιστές των μικρομάγαζων ένα  προνομιακό πεδίο πελατειακών σχέσεων.   Η στελέχωση των συγκεκριμένων υπηρεσιών και η «ανταλλαγή πληθυσμών» με τις κεντρικές υπηρεσίες, χωρίς αξιολογικά κριτήρια και διαφανείς διαδικασίες, αποτελεί πάγια πρακτική τους.  Αντιμετωπίζουν τη δημόσια διοίκηση ως τσιφλίκι τους, πεδίο πελατειακών σχέσεων και κομματικών εκκαθαρίσεων.  Μια τακτική που εν τέλει λειτουργεί διαλυτικά για τις Υπηρεσίες του Δημοσίου.  Αλλά αυτό δεν τους ενδιαφέρει.    Είναι απλό.  Το όλο θέμα εντάσσεται στην  αντίληψη των κυβερνώντων μας ότι η δημόσια διοίκηση έχει μόνο μία χρησιμότητα.  Να συντηρηθεί το κομματικό κράτος ως μέσο αναπαραγωγής της εξουσίας τους. 


 Συνάδελφοι, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους:
Κάποιοι συνδικαλιστές μας όχι μόνο δεν έδειξαν την παραμικρή διάθεση για άρση  αυτών των παθογενειών τόσο καιρό, αλλά πρωτοστατούσαν και θα πρωτοστατούν, όποτε τα «γυρίσματα των καιρών» τους επιτρέπουν, στο αλισβερίσι θέσεων και στην προνομιακή μεταχείριση συναδέλφων.

  
Η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων και η Αυτόνομη Πρωτοβουλία καλούν
 ·          Τους συναδέλφους να αρνηθούν συλλογικά να «νομιμοποιήσουν», με τη συμμετοχή τους, τις αδιαφανείς και παράτυπες διαδικασίες στελέχωσης των Υπηρεσιών του Υπουργείου.  

·          Τους συναδέλφους σε θέσεις ευθύνης να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τη νομιμότητα χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες. Να μην παραμένουμε σιωπηλοί και  με σκυμμένο το κεφάλι απέναντι σε οτιδήποτε είναι παράτυπο ή εξωθεσμικό.  

·          Την πολιτική ηγεσία να καλύψει τους συναδέλφους που θίγονται από τις φημολογίες, αν θεωρεί ότι είναι ανυπόστατες.  Αλλιώς να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί. 

  
Ας σταθούμε όλοι μαζί αποφασιστικά απέναντι σε φαινόμενα που απαξιώνουν μεθοδευμένα τον ρόλο μας ως δημοσίων υπαλλήλων.  




ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ      ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
στο Υπουργειο Εργασιας,  Κοινωνικης Ασφαλισης και Προνοιασ
asy-yeka.blogspot.com
autonomiprotoboulia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: