Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Πεπραγμένα ΔΣ Συλλόγου στις 03/06/2014

Την Τρίτη 03/06/2014, στις 12:00, συνεδρίασε το ΔΣ του Συλλόγου μας.  Τα θέματα ήταν κυρίως
- Η ενημέρωση για τα οικονομικά του Συλλόγου
- Η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης στα τέλη Ιουνίου
- Η πορεία των εργασιών προς ένα νέο Καταστατικό του Συλλόγου.

Συνοπτικά, για το τι αποφασίσθηκε στην παρούσα συνάντηση του ΔΣ, δείτε εδώ.


1. Ενημέρωση για τα οικονομικά του Συλλόγου

Τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν και ενέκριναν ενυπογράφως τις κινήσεις του Ταμείου ανά μήνα, συγκεντρωτικά και αναλυτικά, με επίδειξη των συναφών παραστατικών.   

Επίσης, απαντήθηκε ως επί το πλείστον το αίτημά μας ως ΑΣΥ (δείτε εδώ) για ενημέρωση επί βασικών μεγεθών του Ταμείου.  Επιδόθηκε στο μέλος της ΑΣΥ στο ΔΣ η σχετική κατάσταση.



2. Γενική Συνέλευση

Αποφασίσθηκε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014.  Επίσης, κατόπιν πρότασης και του προέδρου, συμφωνήθηκε το ζήτημα του νέου Καταστατικού να μην ενταχθεί στην παρούσα Γ.Σ.  (βλ. αναλυτικότερα σε 4ο θέμα). 

Έτσι, η Γ.Σ. της; 26ης Ιουνίου θα έχει ως κυρίαρχο θέμα την ψευδο-αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων βάσει του  ν.4250/2014 και τις ενέργειές μας σε συνδικαλιστικό επίπεδο για την αποτροπή των διαδικασιών που προβλέπονται στον νόμο αυτόν.  


Επιπλέον, κρίθηκε επείγον λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, να εισαχθεί προς έγκριση στη Γ.Σ. η αύξηση της μηνιαίας συνδρομής των μελών του Συλλόγου σε επίπεδο που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των οικονομικών του. 
Όσον αφορά το ύψος της συνδρομής, ακούσθηκαν διάφορες απόψεις.  Σε γενικές γραμμές όμως επικράτησε η θέση ότι μια αναπροσαρμογή, από τη στιγμή που δεν γίνεται και σε συχνή βάση, θα πρέπει να στοχεύει στην επαρκή κάλυψη των αναγκών του Συλλόγου, χωρίς ανούσιες συζητήσεις για 1 ευρώ πάνω ή ένα ευρώ κάτω.


Οι τελικές διευθετήσεις για τη Γ.Σ. (ακριβής ατζέντα, προτάσεις για προεδρείο, κείμενα βάσης που θα σταλούν στα μέλη του Συλλόγου), θα είναι αντικείμενο επόμενης συνάντησης του ΔΣ

Η εν λόγω σύγκληση του ΔΣ ορίσθηκε για την Τρίτη 24 Ιουνίου – δείτε εδώ
  

3. Άλλες ενέργειες στο πλαίσιο του μπλοκαρίσματος των ψευτοαξιολογήσεων

Ενημερωθήκαμε ότι αναμένουμε από την ΑΔΕΔΥ (α) ένα αντίγραφο της προσφυγής της ΑΔΕΔΥ ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για ακύρωση των Υπουργικών Αποφάσεων για την "αξιολόγηση" (δείτε την αίτηση ακύρωσης εδώ) και (β)  τη νομική βάση που χρησιμοποιείται για το απεργιακό μέτρο της αποχής από κάθε διαδικασία των δήθεν αξιολογήσεων.
 Δείτε εδώ για το απεργιακό μέτρο, καθώς και εδώ, ιδιαίτερα για την απόφανση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.  Σχετικά, παραπέμπουμε και στη θέση του νομικού συμβούλου του Συλλόγου κ. Δήμα εδώ, όπως αποτυπώθηκε στη συνάντηση των ΔΣ της Ομοσπονδίας μας και του Συλλόγου με θέμα τη νομική κατοχύρωση, στις 04/06/2014.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε ότι θα λάβει χώρα, πριν τη Γ.Σ., συνάντηση με τους διευθυντές του υπουργείου για τα ζητήματα που θέτει ο ν.4250/2014.
Η συνάντηση έγινε την Πέμπτη 19 Ιουνίου.  Για τα πορίσματά της δείτε εδώ.


 
4. Για ένα νέο Καταστατικό του Συλλόγου μας

Κατ'αρχήν είχε αποφασισθεί να ενταχθεί στη Γ.Σ. του Ιουνίου η έγκριση του νέου Καταστατικού του Συλλόγου, (δείτε εδώ στα πεπραγμένα του ΔΣ στις 29/04).  Αποφασίσθηκε τελικά, όπως ειπώθηκε πριν, η μετάθεση της εξέτασής του σε ειδική Γ.Σ., στα μέσα του φθινοπώρου.  Αυτή η εξέλιξη βρίσκει απόλυτα σύμφωνη την ΑΣΥ. 
Υπήρχαν σοβαροί ενδοιασμοί (όπως αποτυπώθηκαν και στη προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ – θέμα πρώτο) για το πόσο έχει νόημα να εξεταστούν δύο τόσο σοβαρά ζητήματα, οι ψευτοαξιολογήσεις και η διαμόρφωση ενός νέου καταστατικού, σε μία και μοναδική ΓΣ.

Τυπικά, για αυτήν την επιλογή έγινε επίκληση "δυστοκίας" και "μη επάρκειας χρόνου για διαβούλευση".  Η  αλήθεια είναι ότι, μετά το πρώτο σχέδιο του νέου καταστατικού που παρουσιάσθηκε ως πρόταση στα μέλη στις αρχές του Φεβρουαρίου, μετά την κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασής μας ως ΑΣΥ ήδη από τα μέσα Φεβρουαρίου (δείτε εδώ το πλαίσιο της πρότασής μας), μετά ακόμα και από την εξέταση των προτάσεων αυτών ως προς τη νομιμότητα, στη συνάντηση του ΔΣ στις 29/04, τελικά το κείμενο που μας ξαναήρθε 3,5 μήνες μετά δεν είχε ουσιαστικά καμιά αλλαγή, εκτός από μία - έγινε πιο λεπτομερές το άρθρο για τις πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον μελών...  

Πραγματικός λόγος λοιπόν είναι η πλήρης διάσταση απόψεων για το πώς εννοεί η κάθε πλευρά τη λειτουργία του Συλλόγου μας και, συνεπώς, η διαπίστωση ανυπαρξίας κοινών σημείων προκειμένου να κατεβεί μία κοινή πρόταση στη Γ.Σ.   Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος ανέθεσε σε μέλος του ΔΣ την εύρεση των κοινών σημείων μεταξύ της πρότασής μας και του άλλου σχεδίου που παρουσιάσθηκε στα μέλη. 
Όπως βέβαια σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΑΣΥ, κοινά σημεία υφίστανται μόνο σε δύο άρθρα.  Στο πρώτο άρθρο του καταστατικού (τίτλος και σκοποί Σωματείου), αναγκαστικά, μιας και δεν μπορούμε στην πράξη να πάμε σε αλλαγή του χωρίς την έγκριση του 100% όλων των μελών του Συλλόγου (άρθρο 100 του Α.Κ.).   Και στο τελευταίο άρθρο, λόγω των τυπικών του προβλέψεων (όροι διάλυσης του Σωματείου)…



5. Άλλα θέματα

Τέλος, ο Σταύρος Μπακέας έθεσε στο ΔΣ την πρόταση να εξεταστούν σε επόμενη συνάντηση 2 σημαντικά πρακτικά θέματα, η ασφάλεια του κτιρίου του υπουργείου επί της Δραγατσανίου και τα της έγκρισης απογευματινής εργασίας (ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή) σε συναδέλφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: