Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο για τις εκλογές στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο
(Υποστηριζόμενο από Αυτόνομη Πρωτοβουλία - Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων και Συνεργαζόμενους)

Συμμετέχουμε ενεργά στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων – Υποστηρίζουμε τα δικαιώματα όλων με διαφάνεια και λογοδοσία, χωρίς διακρίσεις


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο για τη δημόσια διοίκηση, που ακολουθεί την καταιγίδα των διατεταγμένων πολιτικών, οι οποίες οδήγησαν σε διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων, κατάργηση δομών και υπηρεσιών, μισθολογική καθήλωση και σε μια γενικότερη απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου Τομέα.

Γνωρίζοντας σαφώς τον αρνητικό αριθμητικό συσχετισμό των ορισμένων έναντι των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αποφασίσαμε, κατόπιν ανοιχτών διαδικασιών, τη συγκρότηση ενός αντιπροσωπευτικού ψηφοδελτίου, απαλλαγμένου από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και υπολογιστικές λογικές.

Μοναδική μας επιδίωξη είναι η αποτελεσματική, δίκαιη και αντικειμενική εκπροσώπηση όλων των υπαλλήλων και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας έξω από παραταξιακές αντιλήψεις, πρακτικές και κατεστημένο, χωρίς κανένα διαχωρισμό, με διαφάνεια, λογοδοσία, ακεραιότητα και αξιοπρέπεια.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτές τις αρχές, επιχειρήσαμε και σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε, να συγκροτήσουμε ένα ανεξάρτητο ενωτικό ψηφοδέλτιο και να δώσουμε βήμα και φωνή σε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από την Υπηρεσία που υπηρετούν ή την συνδικαλιστική τους ένταξη, ώστε να μην μείνει κανείς χωρίς εκπροσώπηση στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Οφείλουμε ωστόσο να τονίσουμε, ότι είναι τουλάχιστον δυσλειτουργικό, αναποτελεσματικό και άδικο για όλους μας (είτε υπηρετούμε στο Υπουργείο και το Σ.ΕΠ.Ε., είτε σε Προνοιακά ΝΠΔΔ – σύνολο 2700 εργαζόμενοι ανά την Ελλάδα) να υπαγόμαστε σε ένα κοινό Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Η ρύθμιση του αρ. 9 του Ν.4109/13 είναι απαράδεκτη και φανερώνει την προχειρότητα με την οποία νομοθετούσαν οι κυβερνήσεις της προηγούμενης περιόδου.


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,


Με δεδομένο τις παραπάνω δυσκολίες, συμμετέχουμε στις εκλογές της 28ης Μαρτίου και σας καλούμε να ενισχύσετε την φωνή των εργαζομένων στο Υπουργείο μας. Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι θέλουμε, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για μια δημόσια διοίκηση αξιοπρεπή, λειτουργική και σύγχρονη.
  • Στηρίζουμε αιρετούς εκπρόσωπους που αποτελούν κομμάτι των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι κομματικούς τοποτηρητές, δέσμιους των πελατειακών σχέσεων και των ¨έμπειρων¨ και ¨ειδημόνων¨ συνδικαλιστών. Εκπρόσωπους που με τη συμμετοχή και τη στάση τους, σε συνεργασία με το αγωνιστικό και διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος και θα δυναμώσουν τη φωνή των εργαζομένων σε όλους τους τομείς της Διοίκησης.
  • Εγγυόμαστε πλήρη διαφάνεια ενεργειών και δράσης των αιρετών εκπροσώπων μας με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων.
  • Δεσμευόμαστε για την προώθηση ενός δημοκρατικού – συμμετοχικού πλαισίου τακτικής και έγκαιρης ενημέρωσης σχετικά με τις αποφάσεις και τις εν γένει ενέργειες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων για όλα τα θέματα που δεν σχετίζονται με   προσωπικά δεδομένα συναδέλφων. 
  • Αγωνιζόμαστε για τη θεσμοθέτηση αξιοκρατικών και αδιάβλητων διαδικασιών και κριτηρίων που θα εγγυώνται την αμερόληπτη και αντικειμενική άσκηση των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
  • Επιδιώκουμε την ουσιαστική ενδυνάμωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων τους σε θέματα που θα αφορούν συνολικά τη διοικητική διαδικασία και όχι μόνο την υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων.
Είμαστε αντίθετοι σε συμπεριφορές και πρακτικές αιρετών εκπροσώπων που:
  • η συμμετοχή τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια περιορίζεται αποκλειστικά στην φυσική τους παρουσία και την άκριτη νομιμοποίηση των όποιων αποφάσεων της Διοίκησης.
  • μέσω των θέσεών τους στην ιεραρχία εξυπηρετούν διαφορετικά συμφέροντα από αυτά των εργαζομένων.
  • θέτουν υποψηφιότητα, ενώ βρίσκονται υπό καθεστώς συνταξιοδότησης, υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας ουσιαστικά το θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
  • αναπαράγουν και συντηρούν το καθεστώς των πελατειακών σχέσεων κρατώντας σε “υπηρεσιακή ομηρία” τους εργαζομένους.
Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εκλογών, συμπεριφορές όπως αυτές που προαναφέρονται θα τίθενται ανοιχτά υπόψη όλων, ώστε να μην επαναληφθούν

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Έχουμε τις γνώσεις, τις ικανότητες, τη θέληση και το σθένος που χρειάζεται για να σταθούμε απέναντι στη διοίκηση χωρίς να συναλλασσόμαστε και να συνδιοικούμε.

Θα συνεχίσουμε να αξιώνουμε το αυτονόητο: την αλήθεια και μάλιστα τη στιγμή που πρέπει να ειπωθεί, μακριά από συντεχνιακούς και προσωπικούς τακτικισμούς.

Μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για κάθε δημόσιο υπάλληλο και μια δημόσια διοίκηση λειτουργική και σύγχρονη, με μόνο γνώμονα τη νομιμότητα, την ισονομία και την αξιοκρατία.


Στις εκλογές της 28ης Μαρτίου σας καλούμε να στηρίξετε με την ψήφο σας τους υποψήφιους που συμμετέχουν στο Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο (Υποστηριζόμενο από Αυτόνομη Πρωτοβουλία - Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων και Συνεργαζόμενους).









Οι υποψήφιοι του «Ανεξάρτητου Ενωτικού Ψηφοδελτίου”
(Υποστηριζόμενο από Αυτόνομη Πρωτοβουλία, Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων και Συνεργαζόμενους)



Για το Προσωπικό με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου
  • ΔΗΜΟΤΣΙΟΥ ΑΓΓΕΛΑ (ΚΠΠΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ ΑΜΕΑ «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ ΛΑΡΙΣΑ»)
  • ΚΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ-Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΣΥΝΟΧΉΣ)
  • ΜΠΟΣΙΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΕΙΔΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΕΠΑΝΑΔ)
  • ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ-Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΣΥΝΟΧΉΣ)
  • ΝΟΔΑΡΑ ΕΛΕΝΗ (ΣΕΠΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ)
  • ΠΑΓΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΚΠΠΠ ΑΤΤΙΚΗΣ)
  • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΣΕΠΕ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)
  • ΣΙΔΕΡΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ-Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΣΥΝΟΧΉΣ)
  • ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ-Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΣΥΝΟΧΉΣ)
  • ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΣΕΠΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ)
  • ΦΡΑΓΚΟΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΣΕΠΕ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΑΝΙΩΝ)





Για το προσωπικό με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ
  • ΣΤΑΒΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΣΕΠΕ-ΚΥ-Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ)





ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ !!!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Χωρίς σταυρό θεωρείται ΆΚΥΡΟ


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερώτημα προς τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάνε παραπάνω για "πλήρη διαφάνεια ενεργειών και δράσης":

Ποια υποψήφια στο ψηφοδέλτιο σας, χωρίς να είναι εκλεγμένη μέλος ΔΣ συλλόγου (παρά μόνο αντιπρόσωπος για δευτεροβάθμιο) συμμετείχε, μαζί με διορισμένα από δικαστήριο μέλη διοίκούσας της διασπαστικής Ομοσπονδίας που ετοιμάζεται στο Υπουργείο, σε συνάντηση με τον Υπουργό την Πέμπτη που μας πέρασε; Με ποια αρμοδιότητα και για να διαπραματευτεί τι;

Ωραία ήθη! Να χαίρεστε τις "έξω από παραταξιακές αντιλήψεις" μετεγγραφές σας!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι σε όλους γνωστό ότι η ηγεσία του συλλόγου των Τεχνικών(τρία ηγετικά στελέχη του οποίου είναι υποψήφια με τους συριζαίους),υποστηρίζουν ανοικτά ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου κακώς κάνουν ελέγχους και λαμβάνουν τα εξόδα κίνησης.

Ανώνυμος είπε...

Βρε Ηλία άτιμο, εσύ είσαι; Δεν σε γνώρισα με την πρώτη. Νόμιζα ότι ήταν κάποιο από τα κακομοίρικα τσιράκια-φερέφωνά σου. Σόρι.

Ανώνυμος είπε...

Για ποιόν Ηλία λές.Κάποιον Ηλία που ήξερα, δεν εχει τσιράκια. δεν κανόνιζε μεταθέσεις, δεν κανόνιζε προαγωγές εκτός σειράς, δεν κανόνιζε αποσπάσεις στο εξωτερικό, δεν έλυνε και έδενε.
Μόνο 'κανα ουζάκι πίναμε και καμιά μπύρα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8.46
Επειδή δεν κατάλαβα:
Η συγκεκριμένη συνδικαλίστρια που ήταν μέχρι πρόσφατα της ΔΑΚΕ(ΝΔ)και που τώρα συμμετέχει στο φιλοκυβερνητικό συριζέικο "ανεξάρτητο" ενωτικό ψηφοδέλτιο χωρίς να έχει εκλεγεί στο Δ.Σ. του Συλλόγου Τεχνικών συμμετείχε στην συνάντηση με τον Υπουργό?
Αν είναι έτσι είναι τότε υπάρχει σοβαρό θέμα.
Επίσης υφίσταται ζήτημα πρακτικών κυβερνητικού συνδικαλισμού για τους εκπροσώπους ΑΣΥ-ΑΠ για την στάση τους στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για το θέμα της μεταφοράς της ΓΓΚΑ από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Υγείας, στο οποίο αρνήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ της 48ης απεργίας υποστηρίζοντας ότι πρέπει πρώτα να προηγηθεί διαβούλευση με την πολιτική ηγεσία και μετά να ακολουθήσει ψηψοφορία για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, για να ενημερώνονται ορθά οι αναγνώστες. Δεν ετέθη κανένα θέμα άρνησης από τα μέλη της ΑΣΥ-ΑΠ στο να ψηφίσουν υπέρ της απεργίας. Αυτό που είπα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αλλά και της Ομοσπονδίας είναι ότι τα σωματεία κηρύσσουν απεργία εφόσον έχουν αποτύχει οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Στη συγκεκριμένη, δε, περίπτωση, όχι μόνο δεν είχε αποτύχει κάποια συλλογική διαπραγμάτευση, αλλά δεν είχε προγραμματιστεί καν συνάντηση του Δ.Σ. με τον αρμόδιο Υπουργό Π. Σκουρλέτη. Αμέσως μετά την κοινή συνάντηση Ομοσπονδίας - Συλλόγων, μετά από προτροπή δική μου και άλλων μελών, έγινε συνάντηση με Σκουρλέτη, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα επιλυθεί το ζήτημα. Όπως και έγινε. Άγνωστε σχολιαστή, κάνε τον κόπο να διαβάσεις τους ν.1264/1982 και ν.1876/1990 (του Υπουργείου μας είναι) πριν εξαπολύσεις κατηγορίες εναντίον συναδέλφων σου. Υ.Γ.: Το μήνυμά σου ήταν μια καλή αφορμή να μάθουν οι συνάδελφοι τι ακριβώς διεμείφθη στα Δ.Σ. σχετικά με το θέμα της Γ.Γ.Κ.Α., ώστε να μην παραπληροφορούνται στους διαδρόμους.

Λίζα Σιδέρη

Ανώνυμος είπε...

Συναδέλφισσα Λ.Σ.
Αν δεν κάνω λάθος, με τα γραφόμενά σου επιβεβαιώνεις τους ισχυρισμούς της προηγούμενης ανάρτησης.
Και αυτό γιατί όντως ΔΕΝ ψηφίσατε ΥΠΕΡ της απεργίας.
Η δοκιμασμένη συνδικαλιστική πρακτική είναι ΠΡΩΤΑ να έχεις λάβει ως Δ.Σ. απόφαση για αγωνιστική κινητοποίηση και με αυτή "άνα χείρας" να διαπραγματεύσαι με την πολιτική ηγεσία να αποσπάσεις τα μέγιστα.
Υ.Γ.
Απο ότι γνωρίζω είχαν γίνει συναντήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων με την πολιτική ηγεσία(Στρατούλης,Γραφείο Υπουργού κλπ) και ήταν αρνητικό το κλίμα.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε, που διατηρείς την ανωνυμία σου, αφιέρωσε λίγα λεπτά να διαβάσεις τον συνδικαλιστικό νόμο (1264/1982 - π.χ. το άρθρο 20 για το πώς κηρύσσεται μια απεργία). Αν διάβασες προσεκτικά την προηγούμενη ανάρτηση, δεν ετέθη θέμα περί ψήφισης υπέρ ή κατά της απεργίας στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, αφού, τελικά, αποφασίστηκε να γίνει άμεσα συνάντηση με Σκουρλέτη. Αν σε πληροφόρησαν για το αντίθετο, είχες λάθος πληροφόρηση, και κακώς την αναπαράγεις στα blog. Η "δοκιμασμένη συνδικαλιστική πρακτική", δεν χρειάστηκε να δοκιμαστεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Σε ό,τι αφορά περί συναντήσεων με πολιτική ηγεσία, τέτοια δεν είχε πραγματοποιήθεί πριν την συνάντηση με Σκουρλέτη, μεταξύ Δ.Σ. Ομοσπονδίας ή Συλλόγων με πολιτική ηγεσία (μάλλον, και πάλι, είχες λάθος πληροφόρηση).

Υ.Γ.: Το είπα και σε προηγούμενο post, το ξαναλέω πιο ξεκάθαρα μετά το σχόλιό σου και δεν νομίζω να χρειαστεί να το ξαναπώ - όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, εξ'άλλου όλοι γνωριζόμαστε στο Υπουργείο: Κακός σύμβουλος ο παραπληροφοριοδότης των διαδρόμων.

Λίζα Σιδέρη

Ανώνυμος είπε...

Οι "αντι-κυβερνητικοί" της ΠΑΣΚΕΔΑΚΕ σηκώσαν παντιέρα με 48ώρες απεργίες για τη μεταφορά της ΓΓΚΑ. Που ήταν όλοι αυτοί όταν ψηφίζονταν τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα; Όταν οι κυβερνήσεις των κομμάτων που στήριζαν τόσα χρόνια περνούσαν πάνω από το πτώμα μας; Τότε ήταν σκεπτικοί και ισχυρίζονταν ότι ο "κόσμος" δεν αντέχει απεργιακό αγώνα διαρκείας...Ντροπή.


Υ.Γ. Δεν γνωρίζω ποια είναι η "συνήθης συνδικαλιστική πρακτική" ξέρω απλώς ότι τα συνδικάτα και οι παρατάξεις δεν πρέπει να είναι ούτε φιλο- ούτε αντι-κυβερνητικά. Πρέπει απλώς να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αν τα υπερασπίζεται και η εκάστοτε Κυβέρνηση τόσο το καλύτερο...

Τάσος Κ.

Unknown είπε...

Μια μικρή αλλά απαραίτητη διόρθωση για την συνέχεια της κουβέντας (και όχι μόνο). Το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο δεν είναι ...του ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι υποψήφιοι είναι "ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ" συνδικαλιστές. Ας ξεκολλήσουν κάποιοι από τις "ταμπέλες" και ας δούνε την ουσία. Για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα ψηφίσουμε...

Λεύκιππος είπε...

μα μου κανει εντυπωση που κάποιοι εδώ μπαινετε σε διαδικασία συζήτησης (σαν απολογία μοιάζει μερικές φορές) με τους ("τον" για την ακρίβεια) γνωστούς διαδρομάκηδες. Που το μονο που μπορούν να κάνουν είναι να τρώγονται με το τι είναι ή δεν είναι οι άλλοι. Για κάλυψη της ανυπαρξίας τους ως "παράταξη".

Επίσης, είναι κρίμα να δίνετε λόγο για το ότι δεν είστε (ακόμα; ) δεμενοι στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ξέρουμε. Όπως το ξερουν και οι ένας/δύο γνωστοί άγνωστοι εδώ μεσα. Αλλά προφανής και απλοϊκός σκοπός του(ς) είναι να κολλήσει σώνει και καλά η ρετσινιά του κομματικοποιημένου και σε αυτούς. Κατά το "μία αλεπού κοψονούρα όλες τις θέλει κοψονούρες".

Πώς και παίζετε όμως το παιχνίδι αυτό των ανύπαρκτων ετεροκαθοριζόμενων (και στην ουσία βαθύτατα κυβερνητικών) "συνδικαλιστών" ; Μην μας κανετε και εσεις να βαριόμαστε...