Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΣΥΠΕ 14-05-2011

 Δημοσιεύουμε την Ανακοίνωση της ΟΣΥΠΕ. Σχετικά με την ένταξη στο ΕΤΕΑ, η οποία σχετίζεται άμεσα με την επικουρική σύνταξη που ...ίσως κάποτε λάβουμε, δείτε εδώ τα σχετικά άρθρα του ν.4052/2012 


1. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στην συνεδρίασή του στις 09-04-2012 έκανε ομόφωνα δεκτή την αίτηση εγγραφής στην ΟΣΥΠΕ του Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με άρθρο 5 του καταστατικού της ΟΣΥΠΕ. Η ανωτέρω αίτηση έγινε μετά από Γενική Συνέλευση του εν λόγω πρωτοβάθμιου Συλλόγου όπου με μεγάλη πλειοψηφία (87 υπέρ σε σύνολο 134 ψηφισάντων) αποφασίστηκε η εγγραφή του στην ΟΣΥΠΕ.

Καλωσορίζουμε τον Σύλλογο Εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη δύναμη της ΟΣΥΠΕ και επισημαίνουμε ότι η κοινή συνδικαλιστική πορεία με όπλα τη συνεργασία και την ενότητα ισχυροποιεί την φωνή των εργαζομένων στο ενιαίο πλέον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ενδυναμώνει την διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

2. Μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας, που ανέδειξε το θέμα και έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, τροποποιήθηκε το άρθρο 138 του Ν.4052/2012 όσον αφορά τη συμμετοχή των υπαλλήλων του Σ.ΕΠ.Ε. στις Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές ΙΚΑ της περιφέρειας, έτσι ώστε να μη αποκλείονται πλέον συνάδελφοι από την συμμετοχή στις ανωτέρω επιτροπές λόγω του βαθμού τους.

3. Σύμφωνα με τα άρθρα 35-48 του Ν.4052/12, τα οποία αφορούν τη σύσταση και τη λειτουργία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), παρέχεται η δυνατότητα στα αναφερόμενα στα ανωτέρω άρθρα Ταμεία, Τομείς ή Κλάδους, μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΕΤΕΑ, την 1η Ιουλίου 2012, να εξαιρεθούν από την ένταξη στο ΕΤΕΑ κατόπιν σχετικής απόφασης των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των ασφαλισμένων κάθε εντασσόμενου Ταμείου ή Τομέα ή Κλάδου.

Στα κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα Ταμεία περιλαμβάνεται και το ΤΕΑΔΥ με τους Τομείς του ΤΕΑΠΟΚΑ και ΤΑΔΚΥ, ενώ η αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση των ασφαλισμένων στο ΤΕΑΠΟΚΑ είναι η Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΙΚΑ (ΠΟΣΕ – ΙΚΑ).

Κατόπιν των ανωτέρω και καθώς πρέπει να ληφθεί απόφαση των ενδιαφερομένων για την εξαίρεση ή όχι από το ΕΤΕΑ, προς διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων έχουν γίνει επανειλημμένες συσκέψεις και των 5 Ομοσπονδιών του χώρου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από το ΤΕΑΠΟΚΑ. Στην τελευταία συνεδρίαση των Ομοσπονδιών, που πραγματοποιήθηκε στις 10/5/2012 ομόφωνα αποφασίστηκαν να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ενέργειες:
α) Αίτηση εξαίρεσης από την ένταξη στο ΕΤΕΑ, η οποία λόγω της ασφυκτικής προθεσμίας πρέπει να κατατεθεί και η πορεία της παραμονής της θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών.
β) Εξώδικη δήλωση των Ομοσπονδιών προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τη διεύθυνση του Ενιαίου Ταμείου ώστε να μην αποσυρθούν τα αποθεματικά και τα περιουσιακά στοιχεία του ΤΕΑΠΟΚΑ προς το ΕΤΕΑ.
γ) Προκήρυξη από τις Ομοσπονδίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για ανάθεση μελετών βιωσιμότητας τόσο του ΤΕΑΠΟΚΑ όσο και του ΕΤΕΑ.

Η ΟΣΥΠΕ κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και σε κάθε περίπτωση η απόφαση για το επικουρικό μας Ταμείο θα παρθεί μέσα από Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων Συλλόγων και αφού έχουμε τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: