Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ


Συνάδελφοι /ισσες,
Όσοι από εμάς έχουμε παιδιά στην προσχολική ηλικία, έχουμε ήδη συνειδητοποιήσει οδυνηρά ότι η πρόσβασή μας σε στοιχειώδεις υπηρεσίες όπως η πρόσβαση σε παιδική μέριμνα έχει γίνει ένα είδος πολυτελείας.

Τα παιδιά μας αποκλείονται από τους περισσότερους δημόσιους παιδικούς σταθμούς, αφού έτσι προβλέπεται για όσους λειτουργούν μέσω ΕΣΠΑ. Η περιβόητη «συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» δεν πρέπει να αφορά μάλλον εμάς. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πια ούτε τις σχετικές δομές της Εργατικής Εστίας. Φυσικά, η συνεχιζόμενη καταβαράθρωση των μισθών μας δεν αφήνει περιθώριο για προσφυγή σε ιδιωτικό σταθμό.

Επειδή δεν βλέπουμε να έρχεται λύση από την τωρινή ντόπια τρόικα των πρόθυμων συγκυβερνόντων, και ενόψει της καταγραφής των αναγκών των συναδέλφων, την οποία έχει αποφασίσει (Ιούλιος 2012) να πραγματοποιήσει άμεσα ο Σύλλογος,
σας καλούμε να καταθέσετε προτάσεις-ιδέες ή και πληροφορίες από άλλους φορείς-Υπουργεία για τρόπους στήριξης από τον Σύλλογό μας ή μέσω αυτοοργάνωσης, όσων συναδέλφων έχουν μικρά παιδιά και οι παιδικοί σταθμοί είναι η μόνη τους επιλογή.


Ενδεικτικά, θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από το Σύλλογο η φύλαξη παιδιών τουλάχιστον κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ή από κοινού με άλλους Συλλόγους να ανάληφθούν σχετικές δράσεις. Οι προτάσεις σας μπορούν να στηρίζονται σε πρακτικές που ήδη έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε άλλους δημόσιους φορείς ή να είναι καινοτόμες.

Μπορείτε να καταθέσετε τις προτάσεις σας είτε ηλεκτρονικά στα e-mail
asy.yeka@gmail.com και protoboulia@yahoo.com είτε εγγράφως στα Γραφεία 214 (Γ.Κοντός) και 604 (Ν. Μποσινάκος) της Κεντρικής Υπηρεσίας.

Η ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη σε κάθε θέμα που μας αφορά, μακριά από τη νοοτροπία της ανάθεσης. Γιατί ο Σύλλογος είμαστε όλοι εμείς.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
στο Υπουργειο Εργασιας και Κοινωνικης Ασφαλισης
autonomiprotoboulia.blogspot.com
asy-yeka.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: