Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΙΔΑΧ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ - 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου μας. Οι εκλογές έχουν οριστεί για το Σάββατο 08/12/2012 από 8.00 π.μ έως 17.00 μμ., Πειραιώς 40.

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο κατείχε πάντα ένα σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του Υπουργείου με τις αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις του, όχι μόνο για ζητήματα όπως οι διορισμοί, η επιλογή των προϊσταμένων, αλλά και για την υλοποίηση των δικαιωμάτων μας, όπως η υπηρεσιακή εκπαίδευση, οι μεταθέσεις-μετατάξεις, οι άδειες άνευ αποδοχών. Σήμερα όμως και ύστερα από τη ψήφιση του ν.4093/2012, που μεταξύ άλλων, νομοθετεί τις υποχρεωτικές μετατάξεις, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό για τη διαφύλαξη θεμελιωδών δικαιωμάτων μας.

Στη συγκυρία της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε και των συγκεκριμένων πολιτικών, θέλω να τονιστεί ότι πρέπει παραμένουμε σε εγρήγορση για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια απόλυσης υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ). Το θέμα αυτό, που μας αγγίζει ήδη τώρα και στο άμεσο μέλλον, εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (άρθρο 152 του Υπαλληλικού Κώδικα).

Στις εκλογές έβαλα υποψηφιότητα, μετά από συζητήσεις με τους συνάδελφους της Ανοικτής Συνέλευσης Υπαλλήλων - http://asy-yeka.blogspot.gr/ -, ώστε να υποστηρίξω τα παραπάνω δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις, με διαφάνεια ως προς τις διαδικασίες, τηρώντας την απαραίτητη εχεμύθεια ως προς τα προσωπικά δεδομένα. Στην Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην διαφάνεια με σκοπό την ενημέρωση όλων και την εξήγηση των αποφάσεων των αντιπροσώπων. Προσωπικά, δεσμεύομαι να σας ενημερώνω τακτικά ως προς τις δραστηριότητες του Υ.Σ. Δεσμεύομαι επίσης να συζητώ με τους ενδιαφερομένους για τις υποθέσεις τους, ώστε να τις προωθώ με τον καλύτερο τρόπο.


Η συμμετοχή όλων μας στις εκλογές στις 8 Δεκεμβρίου είναι επίσης ένδειξη της ετοιμότητάς μας να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας καθώς και μια ανεξάρτητη και αποτελεσματική διοίκηση.
Με εκτίμηση
Ερίκ Γκαζόν 

Δεν υπάρχουν σχόλια: