Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ανταπόκριση από το υπόγειο

Ο ποντικός της Πειραιώς μαθαίνει ότι επίκειται η μεταστέγαση του Υπουργείου στη Σταδίου 29. Κρίμα και περνάγαμε τόσο καλά!

Θέλοντας να θυμίσει στους συναδέλφους υπαλλήλους με τους οποίους επί πολλά έτη συνυπήρξε στο κτίριο της οδού Πειραιώς 40, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, αποκαλύπτει απόσπασμα από αναλυτική αναφορά-περιγραφή της κατάστασης, όπως αποτυπώθηκε σε πρόσφατο υπόμνημα αρμοδίων υπηρεσιακών στελεχών, τους οποίους ευχαριστούμε για την προθυμία και την συνεισφορά τους στην ενημέρωση.

O πλήρης φάκελος είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου στα γραφεία του Συλλόγου.


Μέχρι να υλοποιηθεί η μεταστέγαση θα επανερχόμαστε με νέες ...ανατριχιαστικές περιγραφές!

"Α) Στο Β’ υπόγειο του κτιρίου που είναι και η θεμελίωση του
Τα θεμέλια του Υπουργείου τρίζουν!
α) έχουν διαβρωθεί (καταστραφεί) πλήρως τα σίδερα του οπλισμού των τοιχίων σε όλα τα σημεία που έχει αποκολληθεί ο σοβάς,
β) σε σημεία των οροφών έχουν αποκολληθεί τα επιχρίσματα και υπάρχει έντονη διάβρωση του οπλισμού, καθώς και κίνδυνος πτώσης και άλλων επιχρισμάτων με αποτέλεσμα τραυματισμό ατόμων που εισέρχονται για εργασίες,
γ) γίνεται εισροή υδάτων στο κτίριο από περιμετρικά και ενδιάμεσα τοιχία. Η υπηρεσία μας με προσωπικές προσπάθειες των υπαλλήλων της είχε καταφέρει να κρατήσει για αρκετά μεγάλο διάστημα στεγνό το μεγαλύτερο τμήμα του υπογείου, αλλά λόγω έλλειψης επισκευών στο αποχετευτικό δίκτυο και στις μονώσεις σήμερα βρίσκεται πάλι πλημυρισμένο.
δ) υπάρχει εισροή πίσσας (πιθανόν από τις εξωτερικές μονώσεις) σε αρκετά σημεία,
ε) υπάρχουν υλικά (χαρτιά και μοκέτες) σε κατάσταση αποσύνθεσης, καθώς και άχρηστα υλικά του υπουργείου (κατεστραμμένες καρέκλες, γραφεία, ραφιέρες κλπ).
Η θεμελίωση του κτιρίου βρίσκεται περίπου δύο μέτρα κάτω από τον υδροφόρο ορίζοντα και με όλες τις ανωτέρω ενδείξεις δημιουργούνται ερωτηματικά για την στατική επάρκεια του κτιρίου σε περίπτωση σεισμού. Η υπηρεσία μας έχει επισημάνει το πρόβλημα και στην προηγούμενη Πολιτική Ηγεσία με αποτέλεσμα να έχει ζητηθεί από τον Γενικό Γραμματέα από τον Φεβρουάριο του 2008 μελέτη και επιβεβαίωση της στατικής επάρκειας του κτιρίου. Λόγω της αδιαφορίας που υπήρξε από πλευράς ιδιοκτήτη ο Γενικός Γραμματέας κάλεσε Πολιτικό Μηχανικό σύμβουλο του Υπουργείου και το καλοκαίρι του 2009 ζητήθηκε εκ νέου από το ΕΤΕΑΜ (σημερινός ιδιοκτήτης) να γίνουν οι κατάλληλες μελέτες. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτοψία στο κτίριο έχουν κάνει Μηχανικοί της Νομαρχίας Αθηνών, αλλά και η Τεχνική Υπηρεσία του ΙΚΑ οι οποίοι έχουν διαπιστώσει τα προβλήματα και ζήτησαν την άμεση αντιμετώπιση τους"

Δεν υπάρχουν σχόλια: