Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση Ο.Σ.ΥΠ.Ε για την αξιολόγηση

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: osype@ypakp.gr, website: www.osype.gr



                                                                        Αθήνα 15 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Κυβέρνηση και τρόικα, αντιμετωπίζοντας συνειδητά τη δημόσια διοίκηση ως λάφυρο εξουσίας, επιδίδονται σ’ ένα αγώνα δρόμου διάλυσης των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, απαξίωσης των εργαζομένων του και υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κοινωνικά αδύναμους πολίτες.
               Προς εξυπηρέτηση των σκοπών τους ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε προσφάτως ο Ν. 4250/2014 με τον οποίο μέσα από αυθαίρετες και αντισυνταγματικές διαδικασίες για μια δήθεν αξιολόγηση, καθιερώνεται ουσιαστικά ένας μόνιμος μηχανισμός χειραγώγησης, υποταγής και τρομοκράτησης του δημοσιοϋπαλληλικού σώματος, εις βάρος της συλλογικής προσπάθειας, του δημοσίου συμφέροντος, της ποιότητας, αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών.
               Η υποχρεωτική ποσόστωση (25% άριστοι, 60% μέτριοι, 15% ανεπαρκείς), στις αξιολογήσεις των υπαλλήλων και η χρησιμοποίηση των Προϊσταμένων  να αξιολογήσουν με προκατασκευασμένο τρόπο και διαδικασίες τους συναδέλφους τους, αποτελούν τα κυριότερα εργαλεία τους προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ιδεοληψίες τους, να εκθρέψουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και να εμπεδώσουν έντονα τα στοιχεία της εξάρτησης, κομματικοποίησης και αναξιοκρατίας στη δημόσια λειτουργία.
               Μια πρωτοφανή διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης, που δεν στοχεύει στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και στην αντιμετώπιση των κύριων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η σημερινή Δημόσια Διοίκηση, αλλά έχει ως απώτερο σκοπό τη δημιουργία δεξαμενής προς απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων, την κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών, τη μισθολογική υποβάθμιση και καθήλωση των μη αρεστών.

               Καλούμε όλους όσοι εμπλέκονται στην εφαρμογή του Νόμου και στις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα και με την Αριθμ. Πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.32.8/492/8501,8326/07.04.2014 Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να απέχουν από κάθε σχετική διαδικασία εφαρμογής αντισυνταγματικών διατάξεων και να προβούν σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας για την αδυναμία εφαρμογής των σχετικών διατάξεων. Κανείς δεν πρέπει να συνεργήσει σε απολύσεις συναδέλφων.

               Καλούμε όλους τους συναδέλφους του Υπουργείου μας να είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα ώστε να αποτρέψουμε φαινόμενα ανθρωποφαγίας, αυθαιρεσίας και στρέβλωσης κάθε έννοιας αντικειμενικής και δίκαιης κρίσης.
               Για τα ανωτέρω ζητήματα, τα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων Υπαλλήλων, του Υπουργείου Εργασίας, της Γ.Γ.Κ.Α. και του Μ.Τ.Π.Υ., σε Έκτακτη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Μ. Δευτέρα 14.4.2014, αποφάσισαν:


                - Να προγραμματίσουν και να επιδιώξουν σχετικές συναντήσεις με τους Γενικούς Διευθυντές του Υπουργείου μας καθώς και με τη Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, για την αποτροπή της έκδοσης των νομοθετικά προβλεπόμενων αποφάσεων στις οποίες θα επιμερίζονται τα ποσοστά ανά οργανική μονάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου.

               - Τη δημιουργία νομικής ομάδας υποστήριξης διευθυντικών στελεχών και εργαζομένων που θα αρνηθούν να ανταποκριθούν στις αντισυνταγματικές διαδικασίες του Νόμου.

               Διεκδικούμε μια αξιολόγηση αντικειμενική και ουσιαστική, που θα βασίζεται στην αρχή της αξιοκρατίας,  για την αξιοποίηση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, για τη δημόσια ωφελεία και το υπερέχον δημόσιο συμφέρον, για τη μέγιστη ικανοποίηση και ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη.
               Αρνούμαστε το αυταρχικό σύστημα της συγκριτικής αξιολόγησης με προκαθορισμένα ποσοστά, που οδηγεί στον ατομισμό, στην κατάλυση της συλλογικής προσπάθειας, στη χειραγώγηση, στην τρομοκράτηση και πλήρη υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων, στην εγκαθίδρυση ενός μόνιμου μηχανισμού διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων.   



                                                     

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ






ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΚΝΙΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: